CEF projekt - TAF TSI:


Az OLTIS Group által, a CEF projekt keretében elkezdődött Magyarországon a TAF TSI bevezetése.


  2017 szeptember 19-én jóváhagyásra került a „TAF TSI bevezetése a magyar magán vasúttársaságoknál“ implementációs projekt, az OLTIS Group konzorcium és magyar partnerei, a FLOYD és az MMV MAGYAR MAGÁNVASÚT Zrt. között.
  Az összesen 332 beadott javaslatból, 152 projekt lett kiválasztva, melyek jelentős mértékben hozzájárulnak a közlekedés digitalizálásához és szén-dioxid-kibocsájtás csökkentéséhez.
  A jóváhagyott projektek összesen 2,6 milliárd EUR-t kapnak Európa hálózatfinanszírozási eszközéből (Connecting Europe Facility – CEF).
  A támogatás mértéke 20 – 50 % között mozog. A CEF alapból a kohéziós államok 85 %-os támogatást kapnak saját projektjeikhez.
  Az OLTIS Group, a FLOYD Zrt. és az MMV Zrt. sikeres projektje keretében, aminek az egész költségvetése 1,25 millió EUR, 2018 – 2020 között sor fog kerülni a TAF TSI követelmények bevezetésére a magyar vasútvállalatok információs rendszereibe.
  A projekt a sztenderd adatcsere fejlesztésére és bevezetésére irányul.
  A telematikai alkalmazások alrendszerének kölcsönös átjárhatóságára vonatkozó műszaki előírásokról a teherforgalomban (TAF TSI) szóló rendeletnek megfelelően, melyet a vasútvállalatok a tervezéshez és az operatív irányításhoz használnak fel.
  A TAF TSI követelmény vonatkozik a már meglévő funkcionalitások kommunikációjának bővítésére a vasúti pályahálózat, az együttműködő vasútvállalatok és kocsi tulajdonosok közt.
  A projekt célul tűzi ki azon magán vasúttársaságok segítését, akik eddig nem használtak olyan komplex rendszereket, mint a nagy, ill. nemzeti vasútvállalatok, de nekik is meg kell felelniük a szükséges egységes követelményeknek. A projekt lehetővé teszi ezeknek a magán vasúttársaságoknak elérni a teljes interoperabilitást kevésbé költségesen, de ugyanolyan mértékben, mint a nagy nemzeti vállalatoknál.
   
(C) 2006-2017 MMV Magyar Magánvasút ZRt. Minden jog fenntartva