Vasúti egyeskocsi-teherfuvarozás állami támogatása

Elindult a vasúti egyeskocsi-teherfuvarozás állami támogatása

A Kormány 1414/2020. (VII. 16.) Korm. határozata a vasúti egyes kocsi teherfuvarozás támogatási rendszerének létrehozásáról, valamint a kapcsolódó fuvarozási ágazat fejlesztéséről döntött.

A vasúti egyeskocsi-teherfuvarozás állami támogatására vonatkozó keretszerződéseket írtak alá nemrégiben a sikeres pályázatot benyújtott árufuvarozó vasúti társaságok, köztük cégünk, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. is, ahol Dr. Katona László vezérigazgató képviselte az eseményen társaságunkat.

Az Európai Bizottság 2021. június 3. napján kelt határozatával jóváhagyta a vasúti egyes kocsi teherfuvarozás támogatási rendszerének létrehozását Magyarországon. A vasúti egyes kocsi teherfuvarozás támogatási rendszerének létrehozásáról, valamint a kapcsolódó fuvarozási ágazat fejlesztéséről szóló 1414/2020. számú Kormányhatározatban foglaltak alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium kialakította a vonatkozó szabályozási kereteket.

A sikeres pályázók november elején írták alá a támogatásra vonatkozó szerződéseket, köztük cégünk, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. is. A támogatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium nyújtja, folyósítását a MÁV Zrt. továbbtámogatóként végzi.

COVID-19 átmeneti Vasúti Egyes Kocsi Teherfuvarozás (VEKT) támogatási összeg

2021. június 1. – 2021. október 28. között összesen 9 657 Ezer Ft

Vasúti Egyes Kocsi Teherfuvarozás (VEKT) támogatási összeg 2021

2021. december: 643 ezer Ft

Vasúti Egyes Kocsi Teherfuvarozás (VEKT) támogatási összeg 2022

helyette

További információ:

Európai Bizottsági jóváhagyás

Kormányhatározat

MÁV – Vasúti egyes kocsi teherfuvarozás

MÁV – Pályázati felhívás

MÁV – Elindult a vasúti egyes kocsi teherfuvarozás állami támogatása